
Aquesta setmana la classe de 2º de Magisteri Infantil vam visitar el MARQ d'Alacant. Fins a setembre d'aquest any tenim l'oportunitat de veure tresors de l'art Assiri, (actualment Irak) que pertanyen al British Museum.
Dins del museu ens esperen els baix relleus on predominen els dibuixos de lleons i reis, així com divinitats protectores. La iconografia de cultures antigues es pareix molt a les representacions dels xiquets d'Infantil. Per exemple, quan li demanes a un xiquet de quatre anys que et dibuixe la seua família, la mare és més gran que la resta de persones, perquè per a ell és la més important. Així mateix ho feien els Assiris, que retrataven al rei d'una forma desproporcionada quant a la resta de personatges.
Un altre aspecte molt important és la transversalitat que permet aquesta visita. Si als nens se'ls explica davant de la pedra esculpida on apareix l'arbre de la vida, que els jueus, els cristians i quasi totes les religions tenen els mateixos símbols, es crea un vincul, un sentiment positiu d'unitat.
És imprescindible a l'escola actual ressaltar les similituds, en lloc de les diferències culturals. Abans amb la multiculturalitat es posava l'accent en allò diferent, amb la interculturalitat es tracta de descobrir en què es pareixen dos o més cultures aparentment diferents.
Evidentment, anar a un museu per a molta gent (inclòs gent del gremi) pot resultar poc atractiu. No obstant això amb tots els recursos (audiovisuals, humans, tallers didàctics...) que ens brinda el MARQ, hem de donar als xiquets l'oportunitat de que comproven amb els seus ulls si el lleó dels assiris és més feroç que Mufasa...
A l'inici de la web del MARQ trobareu un dels videos que es projecten al museu.
No hay comentarios:
Publicar un comentario